Spring naar content

Kraamzorg

Als je baby geboren is, krijg je kraamzorg. De kraamverzorgende is speciaal opgeleid om jou en je baby te begeleiden tijdens de kraamtijd. De kraamverzorgende komt je op allerlei manieren helpen. De kraamverzorgende houdt in de gaten of het goed gaat met jou en je baby. Ze meet bijvoorbeeld jullie temperatuur en weegt de baby. Mocht er iets niet helemaal goed gaan, dan zal ze in overleg met jou en je partner contact opnemen met de verloskundige.

Daarnaast helpt de kraamverzorgende jullie met de verzorging van de baby. Ze zal jullie helpen bij borst- of flesvoeding, uitleg geven over veilig slapen en het opbouwen van een band met jullie baby. De kraamverzorgende zorgt ervoor dat jullie aan het einde van de kraamtijd goed voor jezelf en jullie baby kunnen zorgen. En dat jullie weten waar jullie om hulp kunnen vragen als je ergens over twijfelt.

Bezoek van de verloskundige in de kraamperiode

In de kraamperiode komt de verloskundige nog een paar keer op bezoek. Het eerste bezoek vindt plaats op de tweede dag. Degene die de bevalling heeft begeleid, zorgt ook dat je huisarts bericht krijgt dat de baby is geboren.

Bekijk ook

Controle 6 weken na de bevalling

Ongeveer zes weken na de bevalling krijg je een nacontrole aangeboden. Dat gebeurt door de zorgverlener die je bevalling heeft begeleid.

Gezondheid van je baby

Gezondheid van je baby Observatie door kraamverzorgende De kraamverzorgende houdt in de gaten of het goed gaat met jou en…

Kraamtijd

Hoe lang duurt de kraamtijd? Met wie krijg je te maken? Geef binnen 3 dagen door aan je gemeente dat je baby geboren is.