Spring naar content

Voordat je zwanger wordt

Wil je zwanger worden? Dan is het belangrijk om je goed voor te bereiden, het helpt om je kind een goede start te geven. De zorg voor een kind begint daarom al voor de zwangerschap.

Waarom is al voor de zwangerschap zorg nodig?

De kans op een gezonde baby is groot. Er zijn ook factoren die daar een gunstige invloed op hebben. Bijvoorbeeld stoppen met roken, geen alcohol drinken, gezond eten. Vermijd als het kan ook schadelijke stoffen op je werk.
Wat kunnen jij en je partner doen om jullie baby een goede start te geven? Welke onderwerpen hebben aandacht van een zorgverlener nodig? Daarover gaat de zorg bij een kinderwens.

Waar kun je terecht?

Met algemene vragen rondom je kinderwens en zwangerschap kun je het beste terecht bij je huisarts, een verloskundige of je gynaecoloog. Zie hiervoor: Kinderwensconsult.

Meer weten?

Bekijk ook

Kinderwensconsult

Als je een kinderwens hebt is het altijd goed om een afspraak te maken met iemand die in de zorg werkt. Deze afspraak kun je maken bij je huisarts of bij een verloskundige. De afspraak kan ook met een gynaecoloog, kinderarts, jeugdarts of andere specialist zijn.

Zwangerwijzer

Hebben jullie een kinderwens? Voor je zwanger wordt kun je veel doen om je kind een gezonde start te geven. Vul de vragenlijst in en krijg advies.

Zwanger en zorgkosten

Je verloskundige rekent uit wanneer je ongeveer zal gaan bevallen. Maar 1 van de 20 vrouwen bevalt precies op die uitgerekende datum.