Spring naar content

Over de geboortezorg

Heb je een kinderwens? Verwacht je een baby? Dan wil je een goede start voor je baby en voor je gezin. Daar hoort goede begeleiding en zorg bij. Wat houdt die goede begeleiding en zorg in?

Goede begeleiding en zorg is afgestemd op jouw wensen en keuzes. Deze keuzes maak je zelf. Je hebt zelf ook een belangrijke stem in de zorg die je krijgt. De zorgverleners geven je volledige en begrijpelijke informatie om de keuzes te maken die het best bij je passen. Ook kun je de zorgverleners vragen om jou mee te helpen in het samen beslissen.

Bekijk ook

Zwanger en zorgkosten

Je verloskundige rekent uit wanneer je ongeveer zal gaan bevallen. Maar 1 van de 20 vrouwen bevalt precies op die uitgerekende datum.

Cliëntervaringen

Goede geboortezorg is zorg die past bij jouw situatie, vragen, wensen en keuzes. Samen met je zorgverlener kies je de zorg die bij jou past.

Films in 5 talen

Bekijk vijf films in vijf verschillende talen over de geboortezorg in Nederland, alle veranderingen als je zwanger bent, wie je kunnen helpen, tips over voeding en leven en hulp bij stress. In het Nederlands, Engels, Pools, Arabisch en Turks.